Werkwijze

Mijn aanpak

De start van een traject begint altijd met een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek bepalen we samen jouw doel en wat je wilt bereiken. We bespreken het aantal te verwachte sessies, mijn werkwijze als coach en maken afspraken over het vervolg.

Afhankelijk van het soort traject, wensen en behoeften zet ik ook persoonlijke vragenlijsten en/of testen in om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je drijfveren en talenten zijn en wat je motiveert in werk. Ik werk o.a. met Insights Discovery en met online vragenlijsten, programma's voor talentontwikkeling en assessments van Eelloo.  

Tijdens het traject werk ik met uiteenlopende coachtechnieken, oefeningen en methodieken, zoals Neurolinguïstisch programmeren (NLP), Transactionele Analyse, Acceptance en Commitment Therapy (ACT), Voice Dialogue, Biografisch en Systemisch werken. Ik zet je aan het werk, stel kritische vragen, houd een spiegel voor en daag je uit om af en toe uit je comfortzone te stappen. Tussen de sessie door krijg je verschillende huiswerkopdrachten mee. Je krijgt vaardigheden, strategieën, inzichten, kennis en tips die jij nodig hebt om je doel te bereiken.  

Het traject sluiten we af met een evaluatiegesprek met wat je hebt geleerd, in hoeverre het doel is bereikt en wat je nodig hebt om zelfstandig verder te gaan. 

Een coachingstraject is altijd maatwerk en bestaat gemiddeld uit 4-6 gesprekken.

De gesprekken vinden oline, face-to-face of wandelend plaats. 

Reacties

Angelique is iemand die je echt op weg kan helpen. Ze is een open en opgewekt persoon die goed luistert. Door het traject heb ik veel inzichten en handvatten gekregen en weet ik welke richting ik op kan. 

 

Maria, coördinerend begeleider

Angelique heeft mij geholpen met wat ik wil en wat ik niet wil naar de toekomst toe. Als je een stuk inzicht in jezelf wilt hebben, vraag Angelique!

Jeroen, manager Verkoopteam

Angelique heeft mij geholpen door vragen te stellen die ik mezelf niet snel stel en ze heeft ook gedachten en meningen in mij opgeroepen die ik uit mezelf niet zou ontdekken. Hierdoor heb ik mezelf beter leren kennen waardoor ik beter in staat was om te beoordelen of de baan die me was aangeboden ook daadwerkelijk paste, en een keus kon maken tussen de twee verschillende banen.

Christiaan, teamleider onderhoud & techniek

Een loopbaantraject geeft je zoveel inzicht in jezelf en wat bij jou past. Angelique is erg betrokken, volgt de stappen die je maakt en kan de zaken erg goed verwoorden. Dit met een kritische en eerlijke blik.

Jacqueline, begeleider dagbesteding

Een spiegel voorhouden, gevolgen in kaart brengen en nadenken over waarom zaken mij bezig houden of juist tegen houden is waar Angelique mij mee heeft geholpen.

Anne, accountant

Voor mijn gevoel had ik vanaf het eerste moment een klik met Angelique. Het was prettig dat Angelique echt naar mijn verhaal luisterde (kritisch) en door vroeg. Hierdoor we ik me meer bewust van mijn eigen gedrag en dat wanneer ik iets echt wilde, er voor 100% voor moest gaan.

Anoniem, medewerker Justitie

Angelique heeft mij geholpen met het filteren en ordenen van de brij aan gevoelens en gegevens die in mijn hoofd zaten, het stellen van de juiste vragen om tot nieuwe inzichten te komen.

 

Karin, eigenaresse winkel

Door het traject bij Angelique heb ik inzicht in wie ik ben, waar ik voor sta en hoe dat maakt dat ik reageer zoals ik reageer. Daarnaast ook meer inzicht hoe dit voor anderen is of kan zijn én handvatten om mijn gedrag - zonder mijn eigen grenzen te passeren - iets of wat aan te passen, waardoor interactie met anderen te vergemakkelijkt. Verder heb in mijn eigen tempo mogen leren en ontwikkelen. Angelique wist de juiste vragen te stellen om me aan het denken en vertellen te krijgen en gaf alle ruimte voor emoties, verhalen en momenten van inzicht.

Judith, persoonlijke begeleider

Door de gesprekken met Angelique heb ik duidelijker waar ik heen wil met mijn loopbaan. Weet me duidelijker te profileren. Angelique is iemand die inzichten in jezelf kan (terug) geven. Je kwaliteiten naar boven kan halen en je daardoor zekerheid kan geven in wat je kan en waar je heen wilt. Bovendien ook heel veel praktische tips. Drempel om naar haar toe te gaan en met haar in gesprek te gaan is heel laag.

 

Corianne, coördinerend begeleider

Angelique creëerde vanaf het begin af aan een fijne en open sfeer, waardoor ik niet schroomde om bepaalde zaken te delen. Ik voelde mij gehoord. Angelique is toegankelijk, behulpzaam, objectief, open en eerlijk. Mijn doel om concrete handvatten te krijgen in deze coaching sessies t.b.v. het bereiken van een volgende stap in mijn carrière, is zeker gelukt. De effectiviteit van de sessies was hoog en Angelique heeft mij geholpen met mijn hulpvraag.

 

Ton, Product Manager